Kotisynnytys – usein kysytyt kysymykset

Kotisynnytys

Etsitkö tietoa aiheesta kotisynnytys?

Lue alta lisää aiheesta kotisynnytys tai tutustu palveluihini täältä.

kotisynnytys, synnyttäminen kotona

Mikä on kotisynnytys?

Kotisynnytys on synnytys, joka tapahtuu suunnitellusti kotona tai muussa sairaalaan ulkopuolisessa kodinomaisessa ympäristössä. Koti voi olla iso huvila tai pieni kerrostaloasunto, sillä ei ole väliä. Tyypillisesti kotisynnytystä avustaa kaksi kätilöä. Odottaja tutustuu kätilöihin jo raskausaikana ja muodostaa heihin tiiviin hoitosuhteen. Kun synnytys koittaa, niin saat sinulle tutut ja turvalliset kätilöt paikalle.

Ketkä voivat synnyttää kotona?

Kotona synnyttävät ovat tyypillisesti perusterveitä uudelleen synnyttäjiä tai joissain tapauksissa myös ensisynnyttäjiä.

Kotisynnytys on tutkimusten mukaan yhtä turvallinen kuin sairaalasynnytys perusterveelle uudelleen synnyttäjälle, jonka edellinen synnytys on mennyt hyvin.

Jokainen toki itse tekee päätöksen synnytyspaikan suhteen ja punnitsee riskit sekä mahdollisuudet eri synnytyspaikkoihin liittyen.

Mitä välineitä kotisynnytys vaatii?

Kätilö tuo synnytykseen kaikki kätilötarvikkeet sekä usein myös synnytysammeen tarvikkeineen. Odottajan tulee hankkia lääkereseptit sekä käytännön tarvikkeita, kuten pyyhkeitä, vuodesuojia, jälkivuotositeitä, eväitä, juotavaa jne. Kotona on helppo toteuttaa myös erityisempiäkin toiveita kuten pakastettuja mansikoita suuhun supistusten välissä tai  kuohuvaa lasiin synnytyksen jälkeen.

Aiheita, jotka voisivat kiinnostaa sinua

Kotikätilö

Kotisynnytys hinta

Kotisynnytys kokemuksia