Polkuni kätilöksi

”Minä tarjoan sinulle kätilön ammattitaitoni, kokemukseni ja läsnäoloni. Ota rohkeasti yhteyttä ja mietitään mitä juuri sinä tarvitset matkaasi mukaan.”

Olen kulkenut pitkän matkan tähän hetkeen. Siihen kuka olen tänään tarjotessani palveluitani sinulle. Olen synnyttänyt kolme lasta. Kaikki synnytykset ovat olleet vavisuttavia kokemuksia omalla uniikilla tavallaan. Kahden lapsen jälkeen ymmärsin, että haluan vaihtaa alaa tapahtumajärjestämisestä ja saada ammatin synnytysten maailmasta, sillä rakastuin synnytysvoimaan. Kouluttauduin doulaksi ja pääsin aitiopaikalle olemaan läsnä synnytysmatkalla. Nopeasti ymmärsin laajentaa näkökulmaa ja pääsin mukaan kotisynnytyksiin doulaksi. Odottajan ja synnyttäjän kokonaisvaltainen kohtaaminen vei minut mukanaan ja on yksi tärkeimmistä arvoista tänäkin päivänä. Opin kuinka oma synnytystiimi voi olla tukena jo raskausajan ja kun synnytyksen hetki koittaa, niin kätilö rakkaudella saapuu pitämään tilaa ja antaa synnyttäjän loistaa. Opin kuinka tärkeää on pitää odottaja keskiössä. Hemmotella voi mm. äitijuhlilla tai rentouttavalla hieronnalla sekä oma kätilö voi myös seurata raskautta ja näin luoda ainutlaatuisen suhteen odottajaan ja masuvauvaan.

Pian huomasin opiskelevani myös kätilöksi. Sitä kautta myös sairaalamaailma on tullut tutuksi. Olenkin kätilöksi valmistuttuani työskennellyt sekä Naistenklinikan että Espoon sairaalan synnytysosastoilla ja oppinut arvokkaita kätilön kädentaitoja. Vuosien varrella olen syventänyt osaamistani osallistumalla lukuisiin alan kursseihin, workshoppeihin, seminaareihin ja retriitteihin. Olen aina rakastanut tanssia ja siksi yksi upeimmista intohimoista on ollut yhdistää tanssi sekä synnytys kouluttautumalla synnytystanssiohjaajaksi. Meillä on viisaat kehot ja on tärkeää hyödyntää kehojen kuiskailut ja potentiaali uuden elämän saapuessa.

Kosketus on minulle tärkeä elementti työssäni. Käytän vyöhyketerapeuttisia otteita sekä intuitiota hoitaessani käsillä. Käytän apuna myös shiatsua, intialaista päähierontaa, gua sha –kampaa tai rebozoja. Odottajat ja äidit ansaitsevat tulla hemmotelluiksi ja ravituiksi kosketuksen kautta.

Kätilöopintojen aikana työskentelin myös yhden kesän Yhdysvalloissa kotikätilön opissa sekä paikallisessa birth centerissä. Mikä rikkaus tutustua toisen maan synnytyskulttuuriin sekä saada oppia 40 vuotta kotikätilönä toimineelta synnytystietäjältä. Sain seurata holistista otetta kätilöntyöhön. Perinteiset tavat seurata raskautta tulivat tutuiksi sekä kuinka tukea synnyttäjää synnyttämään veteen. Matka oli valtava rikkaus ja vaikuttaa kätilönä olemiseeni suuresti.

Yksi ilon aiheeni on ollut yhdistää aikaisempi ammattini tapahtumajärjestäjänä synnytysteemaan. Osaan loihtia tunnelmalliset mothers blessing -juhlat tai intiimin sulkuseremonian nauttien juhlien järjestämisestä ja tilan luomisesta. Näin sitä huomaa elämässä, että koskaan mikään ei mene hukkaan vaan aina voi menneisyydestä ammentaa osaamista nykyhetkeen.

Viimeisin urotyöni on kolmas synnytykseni. Vauvani sukelsi kotona veteen, josta poimin hänet syliini omilla käsilläni. Samaan aikaa hurjaa ja ekstaattista. Niin kuin synnytys monesti on. Voimakasta ja upeaa synnyttää uutta elämää. Minä tein sen upean synnytystiimini luottaessa minuun ja kehooni. Voiman tunne vavisuttaa kehoani vieläkin tehden minusta omilla jaloilla seisovan ja omaa totuutta puhuvan naisen.

Kätilön tärkein ominaisuus on hengittää rakkautta ja luoda tila, jossa synnyttäjä tuntee olonsa turvalliseksi ja rakastetuksi juuri sellaisena, kaikkien tunteiden kanssa. On tilaa näyttäytyä juuri sellaisena kuin olet. Hengittäen supistusaaltojen tahtiin. Tehden matkaa yhdessä vauvan kanssa. Rakkaiden ympäröimänä ja sinuun uskoen. Tässä hetkessä. Hetki kerrallaan. Olla juuri sinä.

Minä tarjoan sinulle kätilön ammattitaitoni, kokemukseni ja läsnäoloni. Ota rohkeasti yhteyttä ja mietitään mitä juuri sinä tarvitset matkaasi mukaan.